Πως θα χειριστώ τον παπαγάλο μου μόλις τον παραλάβω | Λάθη και συμβουλές

Ιαν 29, 2020

Με αφορμή τις συχνές απορίες – ανησυχίες όλων εσάς που έχετε επιλέξει το εκτροφείο μας για την απόκτηση του φίλου σας, ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό για το πως θα χειριστείτε τον νέο μέλος της οικογένειας σας  απο την στιγμή  που μπαίνει στο σπίτι σας.

Με δεδομένο οτι ο παπαγάλος έχει αλλάξει περιβάλλον πρέπει να κατανοήσουμε οτι έχει κι εκείνος ανησυχία και στρες, άλλοτε σε μεγάλο βαθμό άλλοτε σε μικρότερο!
Έτσι, ότι κάνουμε στο εξής θα το κάνουμε με σεβασμό, αργές κινήσεις, σε χώρο χωρίς πολύ θόρυβο και χωρίς πολλούς ανθρώπους.

1.Τοποθετούμε το κλουβί της μεταφοράς σε ένα τραπέζι (ποτέ στο πάτωμα) και το αφήνουμε 5 λεπτά έτσι ώστε ο παπαγάλος να ηρεμήσει.

2.Με απαλές κινήσεις και όσο πιο χαμηλά μπορούμε (στο ύψος του), προσεγγίζουμε το κλουβί από την πλευρά της πόρτας, μιλώντας του γλυκά (η φασαρία και οι αγριοφωνές θα το στρεσάρουν επιπλέον) και παρακολουθούμε την πρόθεσή του.

2α. Αν ο φίλος μας δείξει ότι δεν τρομάζει και αντίθετα έρχεται προς το μέρος μας, τον χαϊδεύουμε μέσα απο το κάγκελο της πόρτας στο ράμφος μιλώντας του παράλληλα απαλά και σιγά σιγά θα ανοίξουμε την πόρτα.
Το πιο πιθανό είναι ανοίγοντας την πόρτα το πουλί να έρθει προς τα εμάς. Αν γίνει έτσι, του προσφέρουμε όρθια την παλάμη μας δίνοντάς του δυνατότητα να ανέβει. Εφόσον φτάσαμε εδώ …ολα τα υπόλοιπα είναι εύκολα! χαδάκια, γλυκόλογα για λιγο και με απαλές κινήσεις τον τοποθετούμε μέσα στο  μεγάλο κλουβί του που πρέπει ήδη να είναι έτοιμο με τροφές και νερό.

2β. Αν ο φίλος μας τρομάξει και αποτραβηχτεί στην πίσω μεριά του κλουβιού, τότε δεν επιμένουμε, τον αφήνουμε για 5λεπτά και επιστρέφουμε με ένα ξύλο μακρύ τόσο  ώστε να το χέρι μας να μην μπει μέσα στο κλουβί. Τοποθετούμε πάντα με αργές κινήσεις το ξύλο χαμηλά κοντά στα πόδια του πουλιού και το προκαλούμε να ανέβει στο ξύλο κρατώντας ταυτόχρονα μία απόσταση ασφαλείας προς αυτό.
Μόλις ανέβει τον τραβάμε αργά έξω  μιλώντας του, διατηρώντας το πρόσωπο μας στο ύψος του περίπου και το τοποθετούμε μέσα στο νέο του κλουβί.

Σε κάθε περίπτωση το πουλί το 1ο εικοσιτετράωρο πρέπει να παραμείνει μέσα στο κλουβί του, να το  γνωρίσει, να μας δει, να φάει και να ξεκουραστεί.
Η πορεία στους παπαγάλους που σας προμηθεύουμε είναι ίδια το πολύ σε 48 ώρες θα έχετε ενα πουλί που θα έρχεται στα χέρια σας θα δέχεται χάδια κλπ.
Δείξτε αγάπη και σεβασμό και θα έχετε ένα  φίλο που δεν φαντάζεστε, μέσα στο σπίτι σας.

 

Συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε είναι:

1. Ακόμα και αν ο παπαγάλος απο την πρώτη στιγμή δέχεται και επιδιώκει να είναι μαζί μας, ΠΡΕΠΕΙ  να μείνει ειδικά το πρώτο 24ωρο μέσα στο κλουβί του για να φάει και να ξεκουραστεί. Αν τον έχουμε στα χέρια μας και έξω από το κλουβί, το πιο πιθανό είναι να μην φάει και δεν το θέλουμε!

2.Τα ξύλα μέσα στο κλουβί να τα τοποθετείτε λιγο πιο χαμηλά από τις ταΐστρες, έχω καταγράψει αρκετές φορές το φαινόμενο να είναι οι ταΐστρες στην μέση της κλούβας και να βάζουν το ξύλο πιο ψηλα ή πιο χαμηλά με αποτέλεσμα το πουλί να μην μπορεί να προσεγγίσει τις ταίστρες! Τα μωρά, 3ων – 4ων μηνών δεν έχουν πάντα την ευχέρεια να ελίσσονται ή να σκαρφαλώνουν στα κάγκελα για να μπορέσουν να φάνε.

3. Υπαρχει τα τελευταία χρόνια η τάση η διατροφή τους να γίνεται με πέλετς, σύμφωνοι, αλλά είναι μεγάλο λάθος να προσφέρουμε σε ένα μικρό παπαγάλο, ΜΟΝΟ πέλετς επειδή έτσι μας είπαν ή έτσι μας βολεύει. Στις μικρές ηλικίες πρέπει να δίνουμε άφθονη τροφή που  ΤΡΩΝΕ τα πουλιά και όχι άρον άρον να τα πιέζουμε αφήνοντας τα νηστικά -ειδικά τις πρώτες ήμερες- με σκοπό να  φάνε  πέλετς.
Υπάρχει μέλλον και μεθοδολογία για το πως θα “γυρίσει” το πουλί να τρώει πέλετς,
Προτείνω: Ακόμα και αν ο μικρός λατρεύει τα πέλετς, θα πρέπει να τρώει και μείγματα σπόρων και φρούτα και λαχανικά.
*Για λεπτομέρειες στην διατροφή τους, συμβουλευτείτε ειδικό Πτηνίατρο.

Δείτε εδώ προίόντα, τροφές, κλουβιά, παιχνίδια και αξεσουάρ μόνο για παπαγάλους

Καλή επιτυχία
Λευτέρης 

 

African Grey ή Ζακό

African Grey ή Ζακό

  Επιστημονική Ονομασία: P.e. erithacus – Congo African Grey Parrot (Είναι το μεγαλυτερο είδος, με την κόκκινη ουρά)                                            P.e. timneh – Timneh African Grey Parrot (Είναι το μικρότερο είδος με την ανθρακί ουρά) Μέγεθος:...

Διαβάστε Περισσότερα
Blue & Gold Macaw – Ara ararauna

Blue & Gold Macaw – Ara ararauna

Μέγεθος: 76-81cm. Μέση διάρκεια ζωής: 60+ χρόνια Προέλευση: Νότια Αμερική. Οι Blue & Gold σαν κατοικίδιο: Ευφυή και κοινωνικά, τα Blue&Gold Macaw έχουν καθιερωθεί σαν τα δημοφιλέστερα κατοικίδια απο όλα τα είδη των Μακάο. Διατροφή: Πρέπει να τρέφονται με...

Διαβάστε Περισσότερα
Macaw greenwing – Chloropterus Macaw

Macaw greenwing – Chloropterus Macaw

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο γένος της φυλής ara και εναλλακτικά ονομάζονται “πράσινο & κόκκινο μακάο” Έχουν μήκος που φτάνει το 1 μέτρο και βάρος απο 1000gr εως 1300 gr. Οι  Green-winged Macaw έχουν στο στήθος τους φτερά με έντονο κόκκινο, ενώ στα φτερά...

Διαβάστε Περισσότερα

Παπαγάλοι προς Πώληση

Eίπαν για εμάς

Επικοινωνία

Καλημεράκη 29
Iεράπετρα 
Κρήτη 72200
Τηλ: 6945600855
email:epapagaloi@gmail.com

Αριθμός Άδειας

Φανουράκης Λευτέρης
ΑΦΜ: 047260648
Αρ.Αδειας: EL92PET01
Αρ.Μητ.ΔιακΙνησης: GRRCCO91

Ωράριο εξυπηρέτησης

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00πμ - 14.00μμ
17.00μμ - 20.30μμ
Σαββατοκυριακο:
09.00πμ - 14.00μμ

 

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν είναι διαθέσιμο. Αφήστε μία έγκυρη διεύθυνση email παρακάτω.